Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sallad | ||
0,5 pc. | Salladskål | |
100 g | Glasnudlar | |
0,5 pc. | Gurka | |
250 g | Edamamebönor | |
0,5 pc. | Blomkål Färsk | |
100 g | Rädisor | |
200 g | Tofu | |
1 tbsp | Rapsolja | |
2 tbsp | Sesamfrö Skalat | |
Dressing | ||
0,5 pc. | Koriander - färsk | |
1 krm | Salt | |
2 tbsp | Honung Flytande | |
2 tbsp | Japansk soja | |
1 pc. | Lime | |
2 tbsp | Rapsolja | |
2 tbsp | Färsk ingefära | |
1 pc. | Chilipeppar Färsk | |
2 clove | Vitlök Vanlig |
Sallad: Tillred glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla.
Skölj och dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Skär gurkan i halvmånar. Skölj och dela blomkålen i små buketter. Skölj och skiva rädisorna. Skölj och grovstrimla salladskålen.
Lägg alla salladsingredienser i en stor skål och tillsätt tinade sojabönor och glasnudlar.
Dressing: Skala och riv vitlök, ingefära och ska från 1 lime. Skölj och finhacka chili och koriander. Blanda ihop med saft från 1 lime, honung, soja och olja. Tillsätt dressingen till salladen och blanda om ordentligt. Smaka av med ev lite mer salt.
Sallad: Skär tofun i skivor och salta lite lätt. Hetta upp lite olja i en stekpanna eller grillpanna och stek tofun på båda sidor.
Lägg upp salladen på ett stort fat och toppa med tofuskivor och strö över sesamfrön.
Näringsvärde: 357 kcal, 14 g protein, 15 g fett, 39 g kolhydrater.
Photo:
Susanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel