Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Från ditt skafferi | ||
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 tsp | Salt | |
0,5 tbsp | Vitvinsvinäger | |
0,5 dl | Vatten | |
2 krm | Svartpeppar | |
1 tbsp | Fiskfond | |
Köp hem | ||
100 g | Salladslök | |
500 g | Laxfilé Fryst | |
65 g | Färsk bladspenat | |
3 dl | Vispgrädde | |
100 g | Soltorkade Tomater |
Skär laxfilén i 8 st kuber. Krydda med salt och peppar runt om. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn laxbitarna hastigt runt om så att de får en fin gyllene stekyta. Lyft ur laxbitarna och lägg på en tallrik.
Skala och riv vitlök. Fräs vitlöken mjuk i lite ny olja i stekpannan. Tillsätt grädde, fiskfond och vitvinsvinäger i pannan och låt såsen sjuda i 5 min.
Sila av oljan från de soltorkade tomaterna. Skölj och finstrimla salladslöken. Tillsätt soltorkade tomater, hälften av salladslöken och spenat i gräddsåsen. Späd med vatten om såsen känns för tjock och låt puttra i 2 min. Smaka av med salt och peppar.
Lägg laxbitarna i såsen och låt de puttra i såsen i 2 min. Strö över resten av salladslöken.
Servera laxen med ris, kokt gryn eller potatis.
Photo:
Sam Britz
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Grovmalen 65g Santa Maria
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1