Skip to main content
Kikärtsbollar med grön dipp i pitabröd
Anna Wadle

Kikärtsbollar med grön dipp i pitabröd

45 minEasy
281,50 kr
4 portions 30,84 kr per portion
De här kikärtsbollarna med sojabönor är så smarriga! Servera i pitabröd och njut.

Tillbehör
1 pc.Röd Paprika
0,5 pc.Citron
1 pc.Huvudsallat
4 pc.Pitabröd
Ärtdipp
250 gGröna Ärtor Frysta
1 krmSalt
35 gRuccolasallat
0,5 pc.Persilja - färsk
3 tbspOlivolja
0,5 pc.Citron
0,5 krmChiliflakes
Kikärtsbollar
1 tspSpiskummin
250 gEdamamebönor
390 gKikärtor Kokta
2 cloveVitlök Vanlig
1 tspBakpulver
1 tspSalt
2 krmChiliflakes
2 tbspVetemjöl
1 pc.Koriander - färsk
1 tspPaprikakrydda
1 pc.Ägg
0,5 pc.Gul lök
2 tbspRapsolja
Instructions
1

Värm ugnen enligt anvisning på brödförpackningen. Ta fram och tina sojabönorna och de gröna ärtorna.

2

Kikärtsbollar: Sila av kikärtorna och spola dem under kallt vatten. Mixa kikärtor, skalade vitlöksklyftor, sojabönor, lök, ägg, koriander, mjöl, salt, bakpulver, chiliflakes, spiskummin och paprikakrydda i en matberedare till en ganska fast smet.

3

Forma smeten till bollar med vattensköljda händer. Lägg bollarna på en tallrik.

4

Ärtdipp: Mixa ärtor, sköljd ruccola, olivolja, persilja och citronsaft med en stavmixer eller i matberedaren. Smaksätt med salt och chiliflakes.

5

Kikärtsbollar: Värm olja i en kastrull eller fritös. Fritera bollarna tills de blir gyllenbruna.

6

Tillbehör: Värm brödet enligt anvisning på förpackningen. Skölj och strimla paprikan. Skölj salladsbladen och klyfta citronen.

Servera kikärtsbollarna i pitabröden med salladsblad ärtdipp, paprika, och pressad citron.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 788 kcal, 26 g protein, 38 g fett, 72 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell