Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
1 pc. | Röd Paprika | |
0,5 pc. | Citron | |
1 pc. | Huvudsallat | |
4 pc. | Pitabröd | |
Ärtdipp | ||
250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
1 krm | Salt | |
35 g | Ruccolasallat | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
3 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Citron | |
0,5 krm | Chiliflakes | |
Kikärtsbollar | ||
1 tsp | Spiskummin | |
250 g | Edamamebönor | |
390 g | Kikärtor Kokta | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tsp | Bakpulver | |
1 tsp | Salt | |
2 krm | Chiliflakes | |
2 tbsp | Vetemjöl | |
1 pc. | Koriander - färsk | |
1 tsp | Paprikakrydda | |
1 pc. | Ägg | |
0,5 pc. | Gul lök | |
2 tbsp | Rapsolja |
Värm ugnen enligt anvisning på brödförpackningen. Ta fram och tina sojabönorna och de gröna ärtorna.
Kikärtsbollar: Sila av kikärtorna och spola dem under kallt vatten. Mixa kikärtor, skalade vitlöksklyftor, sojabönor, lök, ägg, koriander, mjöl, salt, bakpulver, chiliflakes, spiskummin och paprikakrydda i en matberedare till en ganska fast smet.
Forma smeten till bollar med vattensköljda händer. Lägg bollarna på en tallrik.
Ärtdipp: Mixa ärtor, sköljd ruccola, olivolja, persilja och citronsaft med en stavmixer eller i matberedaren. Smaksätt med salt och chiliflakes.
Kikärtsbollar: Värm olja i en kastrull eller fritös. Fritera bollarna tills de blir gyllenbruna.
Tillbehör: Värm brödet enligt anvisning på förpackningen. Skölj och strimla paprikan. Skölj salladsbladen och klyfta citronen.
Servera kikärtsbollarna i pitabröden med salladsblad ärtdipp, paprika, och pressad citron.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 788 kcal, 26 g protein, 38 g fett, 72 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria