Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Knäcktäcke | ||
3 dl | Havregryn | |
150 g | Smör | |
0,5 dl | Sirap Ljus | |
1 dl | Vispgrädde | |
2 dl | Vetemjöl | |
2 dl | Strösocker | |
1 tsp | Bakpulver | |
Topping | ||
50 g | Chokladkaka Vit | |
Fyllning | ||
225 g | Jordgubbar | |
500 g | Färsk rabarber | |
1 tbsp | Potatismjöl |
Skär rabarbern i centimeterstora bitar, lägg dem i en smord pajform och strö över lite potatismjöl.
Skiva jordgubbarna och sprid ut dem över rabarbern.
Knäcktäcke: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirapen och vispgrädden, rör ihop och ta av från plattan.
Blanda havregryn, mjöl, socker och bakpulver i en separat bunke. Rör sedan ihop det med smörblandningen. Häll smeten över rabarbern och jordgubbarna.
Grovriv den vita chokladen och lägg på toppen.
Grädda kakan i 175° i ca 25 min eller tills ytan blivit knäckig.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens