Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
3 tbsp | Smör | |
1 dl | Matlagningsvin Vitt | |
150 g | Rökt Sidfläsk Bit | |
8 dl | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Vispgrädde | |
1 clove | Vitlök Färsk | |
50 g | Rosmarin - färsk | |
0,25 pc. | Citron | |
0,5 tsp | Salt | |
400 g | Skogschampinjoner | |
2 pc. | Grönsaksbuljong | |
1 pc. | Gul lök |
Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och skär champinjonerna i bitar.
Hetta upp en stekpanna med 2/3 av smöret. Fräs lök, vitlök och svamp på medelvärme i cirka 5 minuter, tills vätskan kokat in. Rör hela tiden. Tillsätt vin, vatten, buljong och grädde. Koka upp och låt soppan sjuda under lock i cirka 10 minuter.
Smaka av soppan med citronsaft, salt och peppar.
Skär fläsket i tärningar. Knaperstek dem i resterande smör i en stekpanna. Vänd ned rosmarin och mal över lite svartpeppar.
Häll upp soppan i varma tallrikar, toppa med fläsktärningarna och servera med ett gott bröd, gärna penslat med olivolja och toppat med flingsalt.
Receptet kommer från boken ”I det enkla bor det goda”, skriven av Ernst Kirchsteiger. Boken ges ut av Bonnier Fakta och är fotograferad av Ulrika Ekblom.
Photo:
Ulrika Ekholm
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Skogschampinjoner Sverige EKO/KRAV Klass1