Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
125 g | Margarin Mjölkfritt | |
2,5 dl | Strösocker | |
1 dl | Kakao | |
2 dl | Vetemjöl | |
2 tsp | Vaniljsocker | |
1,5 dl | Havrebaserad matlagning | |
1 krm | Salt | |
1 pc. | Bakplåtspapper |
Sätt ugnen på 125 grader.
Smält margarinet i en kastrull och rör ner havregrädden.
Blanda socker, vaniljsocker, salt, kakao och vetemjöl i en bunke. Rör ner margarinblandningen och blanda försiktigt.
Klä en springform med bakplåtspapper och smörj kanterna med lite mjölkfritt margarin. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 20-25 min. Kanterna på kakan ska ha börjat stelna med mitten vara kladdig när kakan är klar.
Låt kakan kallna i formen och ställ sedan kakan i kylen ett par timmar innan servering.
Vid servering, ta bort springformens kant och pudra lite kakao över kakan. Skär upp i bitar och servera!
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado