Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
0,5 pc. | Gurka | |
3 dl | Basmatiris | |
0,75 pc. | Orange Paprika | |
250 g | Vanliga morötter | |
Chicken nuggets | ||
0,5 tsp | Salt | |
1 dl | Ströbröd | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Olivolja | |
50 g | Cashewnötter Naturella | |
700 g | Kycklingfile | |
1 pc. | Ägg | |
Sås | ||
2 krm | Salt | |
400 g | Kokosmjölk | |
1 tsp | Röd Currypasta | |
2 tsp | Honung Flytande | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 pc. | Lime | |
0,5 tbsp | Japansk soja |
Sätt ugnen på 200 grader.
Sås: Skala och finhacka vitlöken. Häll kokosmjölken i en kastrull och tillsätt vitlök, currypasta/ sambal oelek, honung och soja. Låt såsen stå och småkoka till servering.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.
Chicken nuggets: Smörj en ugnsplåt med lite olivolja.
Mixa eller grovhacka cashewnötterna och blanda dem med ströbröd i en djup tallrik. Knäck ägget i en annan djup tallrik. Skär kycklingen i mindre bitar om du har hela kycklingbröst. Salta och peppra.
Doppa kycklingbitarna först i ägget och sedan i nöt- och ströbrödsblandningen. Lägg alla kycklingbitar på plåten och ringla över lite olivolja. Sätt in i ugnen tills kycklingbitarna har fått en fin gyllenbrun färg och är genomstekta, ca 15- 20 min.
Tillbehör: Skala morötterna och skölj gurkan och paprikan. Skär grönsakerna i stavar och lägg upp på ett fat.
Sås: Smaka av såsen med pressad limesaft och en nypa salt.
Servera chicken nuggets med kokossås, grönsaksstavar och ris.
Näringsvärde: 772 KCAL 50 G PROTEIN 32 G FETT 67 G KOLHYDRATER
Photo:
Linnea Swärd
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel