Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Pannkaka | ||
1 dl | Vispgrädde | |
1 tbsp | Smör | |
2 pc. | Banan | |
0,5 tsp | Salt | |
1 tbsp | Honung | |
3 dl | Vetemjöl | |
4 pc. | Ägg | |
0,5 L | Vaniljglass | |
2 dl | Jordgubbssylt | |
6 dl | Standardmjölk | |
Soppa | ||
0,5 tsp | Salt | |
2 pc. | Grönsaksbuljong | |
300 g | Palsternacka | |
2 pc. | Lime | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 pc. | Purjolök | |
0,5 tsp | Färsk ingefära | |
1 L | Vatten | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
390 g | Kokosmjölk |
Sätt ugnen på 200 grader.
Soppa: Skala och skär palsternacka, vitlök och purjo i småbitar. Koka med vattnet och buljongen under lock i ca 15 min eller tills palsternackan känns mjuk.
Mixa soppan slät med en stavmixer och tillsätt kokosmjölken.
Riv limeskal och ingefära. Tillsätt limeskalet och saften från 1/4 av den totala mängden lime och ingefäran. Smaka av med salt och peppar.
Pannkaka: Lägg en klick smör i en ugnsfast form och sätt in i ugnen så att det smälter. Blanda mjölet med hälften av mjölken och vispa ihop till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg, salt och honung. Blanda ihop och häll i formen. Skiva bananerna och fördela i formen. Grädda i ca 35- 40 min.
Servera med vispad grädde och sylt eller glass.
Bananpannkakan är näringsberäknad på 6 personer med grädde och en portion jordgubbssylt.
Näringsvärde: 764 KCAL 21 G PROTEIN 45 G FETT 63 G KOLHYDRATER
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria