Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Grönsakssallad | ||
150 g | Fetaost | |
1 pc. | Rödlök | |
1 pc. | Röd Paprika | |
290 g | Röda Linser Förkokta | |
3 dl | Quinoa | |
250 g | Skogschampinjoner | |
2 krm | Salt | |
1 pc. | Granatäpple | |
0,5 pc. | Bladpersilja - färsk | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
70 g | Machesallat | |
0,5 pc. | Zucchini | |
Dressing | ||
3 tbsp | Olivolja | |
1 tsp | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Basilika - färsk | |
1,5 tbsp | Balsamvinäger | |
1 tsp | Honung Flytande |
Sätt ugnen på 200 grader.
Grönsakssallad: Koka quinoa i rikligt med vatten ca 12 min. Sila sedan av den och spola kall.
Skölj och tärna zucchini och paprika. Skär svampen i kvartar och skala och grovhacka löken. Blanda grönsakerna på en plåt med olja, salt och peppar efter smak. Rosta i ugnen ca 15-20 min.
Dressing: Mixa olja, balsamvinäger, honung, basilikablad, salt och peppar i en blender eller med hjälp av en stavmixer till en slät dressing.
Grönsakssallad: Skölj salladen och lägg upp på ett fat. Sila av linserna och spola i kallt vatten.
Servering: Blanda den kokta, kalla quinoan med dressingen och linserna. Lägg quinoablandningen över salladen och toppa med de rostade grönsakerna, smulad fetaost, granatäppelkärnor och hackad persilja.
Näringsvärde: 578 kcal, 20 g protein, 30 g fett, 48 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Quinoa Tricolore 500g Garant
2 Skogschampinjoner Sverige EKO/KRAV Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel