Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Köp hem | ||
1 pc. | Broccoli Färsk | |
1 tbsp | Färsk ingefära | |
600 g | Kycklingfile Fryst | |
1 pc. | Lime | |
4 tbsp | Hoisinsås | |
Från ditt skafferi | ||
3 dl | Basmatiris | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 tsp | Chiliflakes | |
2 tbsp | Japansk soja | |
0,5 tbsp | Råsocker Strö | |
0,5 tsp | Salt | |
0,5 dl | Majsstärkelse | |
2 tbsp | Rapsolja |
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Koka upp en kastrull med saltat vatten till kycklingen.
Tärna tinad kyckling och koka den 2-3 min. Sila av vattnet och spola kycklingen kall och torka lite lätt med papper så att kycklingen inte är blöt.
Häll majsstärkelse i en form/skål och vänd runt kycklingbitarna.
Dela broccolin i mindre buketter. Skala och riv ingefära och vitlök.
Blanda samman hoisinsås, japansk soja, chiliflakes och råsocker i en liten skål.
Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek kyckling och broccoli tillsammans med ingefära och vitlök på medelhög- hög värme tills kycklingen får en fin krispig stekyta.
Tillsätt såsen i pannan och låt såsen koka in snabbt. Blanda om så att såsen täcker kyckling och broccoli ordentligt. Ta av pannan från värmen.
Tillsätt rivet limeskal och limesaft i riset.
Lägg upp riset i skålar och toppa med sticky chicken.
Photo:
Lina Eriksson
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt