Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
0,5 pc. | Citron | |
250 g | Vaxbönor | |
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Frittata | ||
2,5 dl | Mellanmjölk | |
1 krm | Chiliflakes | |
500 g | Sötpotatis | |
5 pc. | Ägg | |
150 g | Fetaost | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 pc. | Rödlök | |
0,5 pc. | Basilika - färsk | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Grönsaksbuljong | |
1 pc. | Broccoli Färsk | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Frittata: Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och tärna sötpotatisen. Skölj och dela broccolin i mindre buketter och skala och skiva stammen. Skala och grovhacka rödlök och vitlök.
Blanda samman allting i en ugnsfast form. Krydda med lite salt och peppar och ringla över lite olja.
Vispa ihop ägg, mjölk, grönsaksbuljong och chiliflakes. Skölj och finhacka basilika och tillsätt till äggstanningen. Häll äggstanningen i formen och smula över fetaost. Sätt in i ugnen ca 30 min eller tills äggstanning stelnat.
Tillbehör: Koka upp saltat vatten till vaxbönorna och koka dem ca 1 min. Häll sedan av vattnet. Lägg upp bönorna i en skål och tillsätt finhackad persilja och pressa över lite citronsaft. Krydda med en nypa salt och peppar och servera till frittatan.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 438 kcal, 24 g protein, 22 g fett, 36 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana