Skip to main content
Chipotlegratinerad lax i ugn med lättkokta grönsaker
Mari Bergman

Chipotlegratinerad lax i ugn med lättkokta grönsaker

30 minEasy
373,40 kr
4 portions 52,65 kr per portion
Otroligt smakrik, nyttig och lättlagad lax med fräscha grönsaker. Perfekt vardagsrätt.

Tillbehör
250 gVanliga morötter
225 gHaricot Verts Fryst
1 krmSalt
1 tbspSmör
200 gBasmatiris
1 cloveVitlök Vanlig
Lax
1 tspSalt
500 gLaxfilé
0,5 pc.Citron
0,5 tbspSpiskummin
0,5 dlTomatketchup
1 tbspHonung Flytande
2 tspChipotlepasta
Instructions
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Lax: Lägg tinade laxfiléer tätt ihop i en ugnsfast form. Blanda ihop ketchup, chipotlepasta, honung, spiskummin, citronskal och saft i en skål. Bred pastan över laxfiléerna och sätt in i ugnen ca 15 min.

3

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

4

Skala och skär morötterna i tunna stavar. Koka morötterna ca 5 min. Tillsätt haricots vertsen och koka ytterligare ca 1 min. Sila av vattnet och tillsätt en liten klick smör och pressa i en liten vitlök. Smaka av med lite salt.

Servera den chipotlegratinerade laxen med ris och lättkokta grönsaker.

Näringsvärde: 510 kcal, 30 g protein, 18 g fett, 56 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell