Skip to main content
Pulled Pork med smak av Gotland
Samarbete

Pulled Pork med smak av Gotland

6 hEasy
197,35 kr
6 portions 23,97 kr per portion
Med förberedelser och god framförhållning kan man nästan kalla pulled pork för snabbmat, då det klarar sig själv i ugnen. Rätten passar dessutom perfekt som fyllning i picknickmackor både i skidbacken och på sommarängen. Tänk på att du enkelt kan justera hettan genom att tillsätta mer eller mindre cayennepeppar.

0,5 dlVatten
1 tspSalt
1 tbspMatolja
1 kgFläskkarré
3 tbspTomatketchup
1 tspCayennepeppar
1 pc.Gul lök
0,5 tspSvartpeppar Malen
2 cloveVitlök
2 tbspRökt paprikapulver
1 tbspSpiskummin
0,5 dlVinäger
Instructions
1

Finhacka lök och vitlök. Blanda löken med med ketchup och kryddor och gnid in köttet med blandningen. Låt stå i kylen i en timme.

2

Ta ut och salta köttet, bryn det i en gryta med lock som tål att stå i ugnen. Häll i vinäger och vatten. Lägg på locket och sätt in i ugnen på 125° i ca 5 timmar. Det är klart när du kan ”dra” isär köttet med hjälp av en gaffel.

3

Riv ner hela köttbiten med gaffel, blanda med marinaden och smaka av med salt och peppar. Servera med BBQ-sås, bröd och coleslaw.