Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 pc. | Gelatinblad | |
2 tsp | Honung Flytande | |
220 g | Mjuk pepparkaka | |
3,5 dl | Vispgrädde | |
30 g | Valnötter | |
150 g | Getost, Chevre |
Sätt ugnen på 250 grader. Ta fram en form (15x20 cm) med bakplåtspapper.
Smält gelatinet enligt anvisningarna på förpackningen.
Skär pepparkakan i 1 cm breda skivor så att formens botten täcks med kaka. Sätt in i mitten av ugnen i 4-5 min. Låt sedan svalna.
Ta bort den yttersta kanten på getosten och smula getosten i en bunke. Tillsätt vispgrädde lite i taget under vispning.
Rör ner det smälta gelatinet i ostmassan och tillsätt honung. Fördela ostmassan över pepparkaksbottnen och ställ in i kylen minst 2 tim.
Ta ut formen ur kylen, skär osten på pepparkakan i kuber och lägg på ett fat. Lägg på en valnöt och servera!
Recept och styling Mari Bergman och Carina Hejde.
Photo:
Nurlan Emir
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel