Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 pc. | Ägg | |
1,5 tsp | Bakpulver | |
100 g | Smör | |
5 dl | Vetemjöl | |
2 dl | Strösocker | |
1 g | Saffran | |
125 g | Sötmandel Naturell |
Hacka mandeln mycket, mycket grovt. Smält smöret och rör ner saffran. Tillsätt ägg, socker, mjöl, bakpulver och den hackade mandeln. Arbeta ihop till en deg.
Rulla ut degen till 3 längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda längderna på 200° mitt i ugnen i 10-15 minuter. Ta ut dem och skär till sneda skorpor.
Sänk värmen till 100° och torka skorporna i ca 30 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar så blir de extra knapriga. Förvara skorporna torrt i burk med lock