Skip to main content
Monika Ahlbergs köttbullar med fetaost tzatziki och klyftpotatis

Monika Ahlbergs köttbullar med fetaost tzatziki och klyftpotatis

30 minEasy
297,65 kr
4 portions 38,05 kr per portion
(Monika Albergs matkasse v31)Lite fetaost i köttbullarna ger ny smak på en klassiker.

Köttbullar med fetaost
0,5 tspFlingsalt
1 tbspOlivolja
500 gNötfärs
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 dlVatten
1 pc.Ägg
75 gFetaost
Till servering
2 krmFlingsalt
0,5 dlOlivolja
1 pc.Plocksallat
200 gVanliga Tomater
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 dlBalsamvinäger
0,5 pc.Gurka
Klyftpotatis
700 gPotatis Fast
0,5 tspFlingsalt
2 tbspOlivolja
Tzatziki
0,5 pc.Gurka
2 krmFlingsalt
2,5 dlYoghurt för Matlagning
2 cloveVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
Instructions
1

Värm ugnen till 250°C och börja med potatisen. Skrubba potatisarna ordentligt och skär i ganska tunna klyftor. Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö på salt. Rör om och stek i ugn i ca 20 minuter.

Riv halva gurkan grovt på rivjärn. Blanda gurkrivet med lite salt, ca 1/2 tsk, och lägg i ett durkslag och låt rinna av i ca 15 minuter. Krama sedan ur vätskan ur gurkan och blanda med yoghurten. Smaka av med pressad vitlök, salt och peppar.

Blanda färsen med smulad fetaost, ägg (kan uteslutas), vatten, flingsalt och nymalen svartpeppar. Forma färsen till köttbullar och lägg dem på vattensköljd skärbräda. Hetta upp lite smör eller olja i en stekpanna och stek köttbullarna i ca 8-10 minuter.

Skär tomaten i klyftor, gurkan i halvmånar och salladen i strimlor. Arrangera allt på ett vackert fat och smaksätt med olja, vinäger, salt och peppar.

Servera köttbullarna med klyftpotatis, tzatziki och sallad.