Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sötpotatismos | ||
1 kg | Sötpotatis | |
1 krm | Salt | |
50 g | Smör | |
0,5 dl | Vatten | |
Korv | ||
500 g | Grillkorv | |
1 tbsp | Olivolja | |
Tomat- och majssalsa | ||
0,5 pc. | Citron | |
1 tbsp | Olivolja | |
300 g | Majskorn | |
1 tsp | Chilipeppar Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Rödlök | |
1 tsp | Honung | |
250 g | Körsbärstomater | |
1 krm | Salt |
Sötpotatismos: Skala sötpotatisen och skär den i lite mindre bitar. Lägg i en kastrull och fyll på med vatten så att det täcker. Tillsätt lite salt och koka ca 15 min tills potatisen är mjuk.
Tomat- och majssalsa: Skölj tomaterna och tärna smått. Sila av majsen. Skala och finhacka rödlöken. Skölj och finhacka chilipepparn. Blanda i en skål och tillsätt citronskal- och saft samt olja och honung. Smaka av med salt och peppar.
Korv: Stek korven runt om i lite olja i en varm panna.
Sötpotatismos: Sila av vattnet från potatisen men spara ½ dl kokvatten kvar i kastrullen. Tillsätt smör och mixa ihop till ett slätt mos med hjälp av stavmixer eller visp. Smaka av med salt.
Servera korven tillsammans med sötpotatismos och tomat- och majssalsa.
Näringsvärde: 785 kcal. 22 g protein, 40 g fett, 84 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel