Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Övrigt | ||
1 pc. | Bakplåtspapper | |
Bortgörning (deg) | ||
4 pc. | Ägg | |
500 g | Vetemjöl Special | |
5 g | Salt | |
250 g | Smör | |
2 dl | Strösocker | |
Utbak | ||
250 g | Russin | |
1 pc. | Ägg | |
Fördeg | ||
5 dl | Standardmjölk | |
0,3 dl | Strösocker | |
1 tbsp | Muscovadosocker | |
75 g | Jäst Söta Degar Färsk | |
1 tsp | Vaniljsocker | |
1 g | Saffran | |
700 g | Vetemjöl Special |
Fördeg: Smula ner jästen i bakmaskinens degbunke. (Självklart kan bullarna även bakas utan bakmaskin, men det kräver lite armstyrka.) Lös upp jästen i den kalla mjölken. Tillsätt vetemjöl och socker. Mortla saffran, muscovadosocker och vaniljsocker och häll ner i fördegen. Arbeta på låg hastighet i 10 minuter. Täck med plast och låt jäsa i kylen minst 1 timme.
Bortgörning: Tillsätt socker, salt, äggulor och vetemjöl till fördegen. Arbeta på låg hastighet i 5 minuter. Tillsätt därefter det rumsvarma smöret lite i taget och arbeta på medelhastighet i ytterligare 10 minuter. Täck och låt jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter.
Utbak: Dela degen i 48 delar och forma lussekatter. Dekorera med russin. Låt jäsa under en bakduk ca 30-45 minuter. Pensla med ett uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 225° i ca 8-10 minuter.
Det här är en rätt stor deg som blir väldigt tung att bearbeta. Om du har en mindre assistent kan det därför vara klokt att halvera satsen.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt