Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Pad thai | ||
0,75 dl | Majsstärkelse | |
0,3 pc. | Chilipeppar Röd | |
0,5 tsp | Salt | |
0,5 pc. | Rödlök | |
4 pc. | Ägg | |
0,5 tsp | Chiliflakes | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
300 g | Vanliga morötter | |
0,5 pc. | Paprika | |
250 g | Risnudlar | |
2 dl | Jordnötter Rostade | |
2 tbsp | Rapsolja | |
250 g | Tofu | |
Sås | ||
4 tbsp | Japansk soja | |
1 pc. | Lime | |
2 tbsp | Strösocker |
Sås: Blanda soja, saften från 1 lime och socker i ett glas.
Pad thai: Skala och skär moroten i smala stänger, Skölj och skär paprikan i smala stänger. Skala och skiva rödlöken och skala och finhacka vitlöken. Skölj och finhacka chilin. Fräs allting i lite olja i en het wokpanna tills grönsakerna har fått lite färg och mjuknat en aning.
Koka risnudlarna i 3 minuter i lättsaltat vatten. Häll av och låt vila i kastrullen i kallt vatten.
Gör lite plats i wokpannan för att steka äggen: knäck i ett ägg i taget, låt dem stelna lite och rör om. Tillsätt de avrunna nudlarna, lite i taget och blanda ihop så gott det går. Häll på soja-lime-socker-såsen och fortsätt woka tills allt blandats.
Blanda maizena, chili och salt i en bunke. Tärna tofun och rulla runt den i maizenablandningen. Stek tofun i en annan stekpanna i rikligt med olja tills tofun tar lite färg och blanda ner i nudelwoken. Hacka jordnötterna och strö över. Servera.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 727 kcal, 23 g protein, 34 g fett, 77 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria