Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Lax | ||
2 krm | Salt | |
3 tbsp | Fisksås - Asiatisk | |
34 g | Sesamfrö Skalat | |
500 g | Laxfilé Fryst | |
1 tbsp | Rapsolja | |
3 tsp | Grön Currypasta | |
Nudlar | ||
125 g | Salladslök | |
1 pc. | Lime | |
1 pc. | Koriander - färsk | |
0,5 pc. | Chilipeppar Röd | |
1 pc. | Pak choi | |
2 krm | Salt | |
2 tbsp | Sesamolja | |
250 g | Äggnudlar |
Tina laxen.
Lax: Ta bort ev skinn från laxfilén och skär den sedan i kuber. Salta lite lätt. Blanda ihop currypasta med fisksås i en skål och lägg ner laxkuberna för att marinera 10 min.
Nudlar: Skölj och strimla 1 paket pak choi och 1 knippe salladslök. Skölj och finhacka koriander och chili. Blanda samman i en bunke och tillsätt limeskal och saft samt sesamolja.
Koka upp vatten till nudlarna och koka dem sedan enligt anvisning på förpackningen.
Lax: Hetta upp en stekpanna med olja. Vänd laxkuberna i sesamfrön (ca 1 kryddburk) på en tallrik. Stek dem på medelhög-hög värme ca 1-2 min på varje sida.Sila av nudlarna och blanda med övriga ingredienser i bunken. Smaka av med salt och lägg upp på ett fat. Toppa med laxkuber. Ät och njut!
Näringsvärde: 789 kcal, 43 g protein, 44 g fett, 53 g kolhydrater.
Photo:
Lisa Löwenborg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt