Skip to main content
Asiatisk gryta på kokosmjölk med svamp och purjolök
Mari Bergman

Asiatisk gryta på kokosmjölk med svamp och purjolök

20 minEasy
280,45 kr
4 portions 34,14 kr per portion
Smakrik asiatisk gryta med doft av ingefära och vitlök gjord på vegetarisk färs, svamp och purjolök var en hit bland smakpanelen som inte kunde tro att den var vegetarisk.

Tillbehör
3 dlJasminris
1 pc.Lime
Gryta
2 tbspOlivolja
1 tspHonung Flytande
390 mlKokosmjölk
2 tbspJapansk soja
100 gFärsk bladspenat
0,5 pc.Purjolök
250 gFärska champinjoner
2 krmSalt
2 tbspFärsk ingefära
2 cloveVitlök Vanlig
1 tspSambal Oelek
300 gVegetarisk Färs
Instructions
1

Koka ris enligt anvisning på paketet.

2

Skölj och strimla purjolöken och skiva champinjonerna. Skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn.

3

Hetta upp en stekpanna med olja och fräs champinjoner, purjolök, ingefära och vitlök så att de mjuknar och svampen får lite stekyta. Tillsätt färsen och fräs några minuter så att den tinar. Tillsätt kokosmjölk, soja, sambal oelek och honung. Låt grytan koka ihop 5 minuter. Tillsätt sköljd spenat och smaka av med lite salt.

Servera grytan med jasminris och limeklyftor.

Näringsvärde: 631 KCAL 22 G PROTEIN 32 G FETT 59 G KOLHYDRATER

Photo:

Linnea Swärd