Skip to main content
Dillig kycklinggryta
Carina Rydeberg

Dillig kycklinggryta

30 minEasy
267,20 kr
4 portions 25,98 kr per portion
En enkel men otroligt god kycklinggryta med dill och grädde. Kycklingen blir väldigt mör. (Tastelines Barnkasse v42 2015)

Tillbehör
0,5 pc.Isbergssallat
700 gPotatis Fast
1 tbspVinäger
2 tbspOlivolja
300 gVanliga morötter
Kycklinggryta
0,5 pc.Gul lök
600 gKycklingfile
0,5 tbspHönsbuljong
2 cloveVitlök Vanlig
0,5 pc.Dill - färsk
1 krmSalt
1,5 tspVitvinsvinäger
2 dlVispgrädde
1 tbspOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
Instructions
1

Tillbehör: Skala och koka potatisen i saltat vatten.

2

Kycklinggryta: Skala och finhacka gul lök och vitlök. Skär varje kycklingfilé i mindre bitar. Hetta upp olja i en gryta eller stekpanna och fräs löken under omrörning. Tillsätt kycklingbitarna och stek på medelhög värme tills kycklingen får en fin gyllenbrun stekyta. Tillsätt grädde, buljong, dill, vinäger och salt och peppar efter smak och låt det puttra i 5 min.

3

Tillbehör: Skölj salladen och skala morötter. Slanta morötterna och skär salladen i bitar. Blanda alltsammans i en skål och ringla över lite olja och vinäger.

Servera salladen till dillkycklingen.