Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Fyllning | ||
0,5 pc. | Purjolök | |
2 dl | Vispgrädde | |
1 pc. | Dill - färsk | |
200 g | Lax Kallrökt | |
150 g | Riven Gratängost | |
2 pc. | Ägg | |
Pajskal | ||
100 g | Smör | |
100 g | Cottage cheese Naturell | |
2,5 dl | Dinkelmjöl | |
Sallad | ||
2 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Isbergssallat | |
0,5 pc. | Rödlök | |
0,5 pc. | Gurka | |
1 pc. | Kvisttomater | |
1 tsp | Balsamvinäger | |
1 tbsp | Olivolja |
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda samman mjöl, smör och keso till pajdegen och tryck ut i en pajform. Grädda pajdegen i 10 minuter.
Skär laxen i mindre bitar och strimla purjolöken. Finhacka dillen och fördela över pajskalet.
Blanda samman ägg, grädde och ost i en skål. Tillsätt en nypa salt och svartpeppar och häll blandningen över laxen. Grädda i ugnen ca 20 minuter.
Skölj och strimla salladen, skär gurkan i bitar och klyfta tomaten. Skala och finstrimla rödlöken och blanda ihop alltsammans. Ringla över lite olja och vinäger och krydda med en nypa salt och peppar. Servera till pajen.
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta