Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Fyllning | ||
1 tsp | Kanel Malen | |
5 pc. | Svenska Äpplen | |
80 g | Pecannötter | |
2 tbsp | Strösocker | |
Kolasås | ||
1,75 dl | Vispgrädde | |
1 tsp | Flingsalt | |
100 g | Glykossirap | |
2 dl | Strösocker | |
50 g | Smör | |
Smuldeg | ||
2 dl | Vetemjöl | |
1,5 dl | Havregryn | |
1 tbsp | Vaniljsocker | |
2 tbsp | Strösocker | |
100 g | Smör | |
Till servering | ||
1 L | Vaniljglass |
Kolasås Värm glykosen i en tjockbottnad kastrull och tillsätt sockret i omgångar tills allt har smält. Rör om mellan varven. Låt koka tills blandningen har fått en kolafärg och rör om då och då. Blanda ner grädden försiktigt och lite i taget. Ta av kastrullen från värmen, tillsätt smör och salt och rör om tills smöret har smält. Ställ åt sidan för att svalna.
Smuldeg Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg. Fyllning | Sätt ugnen på 200 grader, varmluftsfunktion. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Lägg äppelskivorna i en ugnsform eller i en stekpanna som tål ugnsvärme (diameter cirka 22 cm) och strö socker, kanel och pekannötter över. Ringla kolasåsen över alltsammans och fördela smuldegen ovanpå. Grädda mitt i ugnen i 35–40 minuter. Låt pajen svalna och servera den ljummen tillsammans med vaniljglass.
Photo:
Wolfgang Kleinschmidt
1 Äpple Sverige "Aroma" Klass1
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt