Skip to main content
Grekisk pytt

Grekisk pytt

2 hEasy
338,45 kr
4 portions 50,09 kr per portion
Grekisk pytt

Sås
2 dlCreme Fraiche Naturell
2 tbspMajonnäs
1 tbspItaliensk Salladskrydda
2 pc.Vitlök
Pytt
2 pc.Rödlök
1 pc.Fetaost
4 pc.Vanliga morötter
500 gFläskfile Färsk
1 pc.Vitkål
3 pc.Vanliga Tomater
2 pc.Paprika
Marinad
1 dlOlivolja
2 tbspKinesisk soja
2 cloveVitlök
1 tspSambal Oelek
Instructions
1

Blanda till marinaden.

2

Skär köttet i tunna skivor och lägg det i marinaden, låt det dra ca 1 timme.

3

Skala morötterna och skär dem i smala stavar (ca 1 cm tjocka). Lägg i långpanna, salta lätt och låt gå i ugnen i ca 10 minuter.

4

Medan morötterna är i ugnen, strimla vitkålen. Lägg i en stekpanna och brässera i smör tills kålen mjunkat lite.

5

Ta ut morötterna, blanda i vitkålen.

6

Tärna paprikan och fetaosten samt skär löken och tomaterna i klyftor.

7

Lägg lök och paprika i långpannan. Täck med tomater och fetaost. Täck slutligen med köttet. Om det finns marinad kvar i skålen, häll detta över pytten i långpannan.

8

Stek i ugnen ca 20-30 minuter.

9

Blanda till såsen och servera till pytten.