Skip to main content
New York Cheesecake 8-10 bitar
Hemmakock

New York Cheesecake 8-10 bitar

2 hEasy
304,00 kr
4 portions 52,66 kr per portion
Supergod och enkel Cheesecake. New York Cheesecake serveras som den är eller med en bärsås. 8-10 bitar.

Kexbotten
300 gDigestive original
150 gSmör
Cheesecakesmet
1 dlVispgrädde
2 tspVaniljsocker
2,5 dlKvarg 10 procent
600 gFärskost Naturell
3 pc.Ägg
1 dlStrösocker
1 dlMajsstärkelse
200 gVit Blockchoklad
1,5 dlBlåbär
Instructions
1

Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.

2

Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.

3

Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål. Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.

4

Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten. Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.

5

Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.

Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.

Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.