Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
3 pc. | Gul lök | |
1 dl | Alger Arame | |
2 tbsp | Ströbröd | |
2 krm | Salt | |
14 pc. | Potatis Fast | |
5 tbsp | Smör | |
5 dl | Havrebaserad matlagning |
Blötlägg algerna i hett vatten. Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka löken och mjukstek lätt i 2 msk av smöret.
Skala och strimla potatisen i tunna stavar.
Smörj en djup gratängform. Lägg i en tredjedel av potatisen, strö en pytteliten nypa salt över, bred ut hälften av den stekta löken och hälften av algerna och en tredjedel av grädden. Gör om ovanstående moment i ytterligare ett lager.
Avsluta med ett lager potatis och häll över resten av grädden. Strö över en pytteliten nypa salt samt ströbröd. Klicka på resten av smöret.
Grädda i ca 1 timme men den kan behöva lite längre tid beroende på potatissort. Den skall vara ordentligt hopkokad och ha en krispigt brun yta.
Photo:
Linnea Swärd
4 Torkade Alger Arame Renée Voltaire
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt