Skip to main content
Ricottabiffar i tomatsås med zucchinisallad
Mari Bergman

Ricottabiffar i tomatsås med zucchinisallad

45 minMedium
322,00 kr
4 portions 49,27 kr per portion
Helt fantastiska biffar på ricotta som du bara måste testa att laga. Den lite heta zucchinisalladen passar perfekt till.

Tomatsås
0,5 pc.Basilika - färsk
0,5 pc.Gul lök
1 cloveVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
400 gPasserade Tomater
1 tbspOlivolja
1 krmSalt
Ricottabiffar
500 gRicottaost
1 tbspOlivolja
1,5 tspSalt
4 tbspVetemjöl
50 gParmesanost
0,5 pc.Basilika - färsk
2 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Ägg
Tillbehör
3 dlMathavre
Zucchinisallad
50 gPinjenötter
1 pc.Zucchini
0,5 pc.Persilja - färsk
2 tbspCitron, (0,5 st)
0,5 tbspOlivolja
2 krmChiliflakes
Instructions
1

Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken hastigt i olja utan att den tar färg. Tillsätt tomatsås och låt den puttra på svag värme under lock.

2

Tillbehör: Koka mathavret enligt anvisning på förpackningen.

3

Ricottabiffar: Riv parmesanost och blanda med ägg, mjöl, ricottaost, salt och peppar. Skölj och finhacka basilika och blanda i smeten.

4

Hetta upp rejält med olja i en stekpanna och klicka ut små biffar av smeten med en sked. Stek varje biff ca 3-4 min på båda sidor på medelhög värme. Lägg över dem på ett fat med hushållspapper för att få bort överflödig olja.

5

Zucchinisallad: Grovriv zucchinin och pressa ur lite vätska. Strö ut zucchinin på ett fat. Riv över citronskal och pressa över saft. Skölj och finhacka persilja och strö över.

6

Tillsätt lite chiliflakes och salt och ringla över lite olja. Toppa med pinjenötter.

7

Grovhacka basilikan och blanda i tomatsåsen. Häll upp tomatsåsen på ett djupt fat och lägg i ricottabiffarna. Servera med mathavre och zucchinisallad.

Näringsvärde: 755 kcal, 28 g protein, 22 g fett, 107 g kolhydrater.

Photo:

Asel Al Baldawi