Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Soppa | ||
600 g | Grönsaksblandningar | |
1 L | Vatten | |
3 tbsp | Vetemjöl | |
0,5 dl | Persilja | |
3 pc. | Grönsaksbuljong | |
2,5 dl | Matlagningsgrädde | |
Osttoast | ||
100 g | Emmentalerost | |
0,8 pc. | Formfranska | |
2 tbsp | Dijonsenap |
Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Tillsätt grönsakerna och sjud under lock ca 5 min. Blanda lite av grädden med mjölet och vispa i grytan. Tillsätt resten av grädden och låt soppan koka ytterligare ca 5 min. Hacka persiljan och blanda ner i soppan.
Fördela osten på hälften av brödskivorna. Bred resten av bröden med senapen. Lägg ihop bröden två och två. Grilla dem i smörgåsgrill tills de fått fin färg. Skär de dubbla mackorna mitt itu till trekanter.
Servera soppan med nygrillade toast.
Ca 430 kcal per portion: 12 g fett • 21 g protein • 47 g kolhydrater