Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Mojo rojo | ||
1 tbsp | Rödvinsvinäger | |
2 krm | Spiskummin | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
400 g | Grillad paprika | |
2 slice | Formfranska | |
0,5 dl | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 krm | Cayennepeppar | |
På grillen | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar | |
500 g | Morötter i Knippe | |
0,5 dl | Olivolja | |
1 pc. | Aubergine | |
250 g | Sparris Färsk | |
500 g | Spetskål | |
1 pc. | Purjolök | |
Topping | ||
180 g | Romansallat | |
125 g | Rädisor | |
Jalapeñoröra | ||
2 pc. | Vitlök Vanlig | |
1 pc. | Schalottenlök | |
1 krm | Salt | |
3 tbsp | Rödvinsvinäger | |
50 g | Jalapeno Färsk | |
2 pc. | Bladpersilja - färsk | |
1 dl | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar | |
Hummus | ||
275 g | Hummus | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar | |
0,5 pc. | Granatäpple | |
1 tbsp | Olivolja |
På grillen: Tvätta morötter och grönsaker. Skär aubergine och spetskål i fyra delar på längden. Dela purjolöken på längden. Ta bort det träiga längst ner på sparrisen. Lägg alla grönsaker på ett stort fat och pensla med olivolja runt om. Krydda med salt och peppar.
Börja med att grilla morötterna som tar längst tid. Fortsätt sedan att grilla alla grönsaker tills de har en fin grillyta runt om och har mjuknat en aning. Grilla även jalapeño till den rostade jalapeñoröran samt brödskivor till mojo rojon.
Rostad jalapeñoröra: Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Blanda med rödvinsvinäger och olivolja i en skål.
Finhacka persilja och den grillade jalapeñon och tillsätt i skålen. Smaka av jalapeñoröran med salt och peppar.
Mojo rojo: Lägg grillade brödskivor, grillad paprika, skalade vitlöksklyftor, spiskummin, cayennepeppar, rödvinsvinäger och olivolja i en matberedare. Mixa till en slät kräm och smaka av med salt och peppar.
Hummus: Lägg upp den färdiga hummusen på ett fat. Ringla över olivolja och krydda med lite salt och peppar. Toppa med granatäppelkärnor.
Servering: Fördela salladsblad på ett stort fat och lägg alla de grillade grönsakerna ovanpå. Toppa med sköljda rädisor. Servera med jalapeñoröra, mojo rojo, hummus och ditt val av grillat protein.
Välj protein · Grillat kött · Grillad kyckling · Grillad lax · Grillad grillost
Photo:
Charlie Drevstam
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria