Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Basilikakräm | ||
1 pc. | Ägg | |
2 tsp | Vitvinsvinäger | |
1 dl | Rapsolja | |
1 pc. | Basilika - färsk | |
1 krm | Salt | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tbsp | Dijonsenap | |
1 tsp | Honung Flytande | |
Lax | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tbsp | Olivolja, Extra Virgin | |
1 krm | Salt | |
600 g | Färsk laxfilé | |
Blomkålscouscous | ||
70 g | Salladsmix | |
1 pc. | Blomkål Färsk | |
2 tbsp | Olivolja, Extra Virgin | |
100 g | Riven Parmesanost | |
0,5 pc. | Citron | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 90 grader.
Blomkålscouscous: Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Ansa och skär blomkålen i mindre buketter. Pulsmixa buketterna i en matberedare till couscous-storlek och sjud i vattnet i cirka 1 minut. Häll av och kyl ner i kallt vatten, låt rinna av väl.
Lax: Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form och ringla över olivolja. Salta och peppra. Ugnsbaka med termometer till innertemperaturen är 52 grader, det tar cirka 15 minuter.
Basilikakräm: Mixa under tiden basilikablad, ägg, dijonsenap, vitlök, vinäger och honung. Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant mixande tills det binder till en kräm (majonnäsliknande). Smaka av med lite salt.
Blomkålscouscous: Blanda blomkålscouscousen med olivolja, citronsaft och rivet skal, riven grana padano, salladsblad samt salt och peppar efter smak.
Servera laxen med blomkålscouscousen och basilikakrämen.
Foto och styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 717 kcal, 41 g protein, 59 g fett, 5 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Olivolja Extra Vergine EKO 500ml Zeta
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1