Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sallad | ||
2 krm | Salt | |
75 g | Salladslök | |
250 g | Sparris Färsk | |
125 g | Rädisor | |
150 g | Sugarsnaps | |
180 g | Romansallat, (1 st) | |
1 tbsp | Olivolja | |
Halloumi | ||
750 g | Halloumi | |
1 pc. | Citron - Eko | |
Gremolata | ||
1 pc. | Persilja - färsk | |
0,5 tsp | Honung | |
0,5 pc. | Citron - Eko | |
2 tbsp | Olivolja | |
0,25 tsp | Salt | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 pc. | Basilika - färsk | |
0,5 clove | Vitlök Vanlig |
Gremolata: Lägg basilikablad, persilja, skalad vitlöksklyfta, rivet citronskal, citronsaft, honung, olivolja, salt och peppar i en matberedare. Mixa samman till en slät sås. Det går även att använda sig av en stavmixer.
Sallad: Skölj alla salladsingredienser.
Ta bort de träiga längst ner på sparrisen. Skär varje sparris i tre bitar diagonalt på längden. Lägg knopparna åt sidan. Koka sparrisbitarna i max 1 min och knopparna i 30 sek. Sila av vattnet och spola sparrisen kall.
Skär rädisorna i kvartar. Strimla sugarsnaps och salladslök. Blanda samman alla ingredienser med romansalladen i en skål och ringla över olja. Smaka av med lite salt.
Halloumi: Grilla den hela halloumibiten ca 4-5 min/ långsida och 2 min/kortsida. Halvera citronen och grilla citronhalvorna ca 4-5 min.
Lägg upp den grillade halloumin på en skärbräda och skär i skivor. Ringla över gremolatan och pressa saften från de grillade citronhalvorna över salladen. Klart att servera.
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria