Skip to main content
Canneloni med spenat, basilika och grillad kyckling

Canneloni med spenat, basilika och grillad kyckling

45 minEasy
369,60 kr
4 portions 44,25 kr per portion
Canneloni med spenat, basilika och grillad kyckling

1 tbspOlivolja
200 gSpenat Hackad Fryst
1 tspSvartpeppar
2 pc.Gul lök
100 gMozzarellaost
0,25 pc.Basilika - färsk
2 pc.Vanliga Tomater
200 gRicottaost
1 tspSalt
200 gFärska lasagneplattor
400 gKrossade Tomater
50 gParmesanost
2 cloveVitlök Färsk
400 gKycklinglårfile
Instructions
1

Dela kycklingen i bitar. Lägg lite smör eller olja i en stekpanna och lägg i kycklingbitarna och stek dem klara, krydda med salt och lite peppar. Svetta löken och vitlöken i olivoljan i en kastrull i 2 minuter, slå på den krossade tomaten och låt puttra i 20 minuter under omrörning. Smaka av såsen med salt och peppar. Värm spenaten i en kastrull eller micro tills den är helt smält, blanda i rícottaosten och kycklingen, smaka av med salt och peppar. Bred ut pastaplattorna och fördela ut spenatfyllningen i nedre kanten, rulla ihop till jämna rullar och skär cannelonin så att det blir 1 dm långa. Lägg dem bredvid varandra i en ugnsfast form. Häll på tomatsåsen i ett jämt lager över rullarna och fördela ut tomatskivorna och mozzarellaosten över såsen. Avsluta med att strö över parmesanosten och basilikan. Ställ in formen i ugnen på 180 grader i 25 minuter. Servera cannelonin med en sallad och ett gott fullkornsbröd.