Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Pajdeg | ||
100 g | Smör | |
1 dl | Riven kokos | |
200 g | Mandelmjöl, ca 3 dl | |
Fyllning | ||
0,75 dl | Sötmandel Spån | |
8 pc. | Plommon | |
300 g | Mandelmassa | |
1 pc. | Ägg | |
50 g | Smör |
Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en springform med bakplåtspapper
Pajskal: Tärna smöret och blanda med mandelmjöl och riven kokos till en kladdig deg. Tryck ut degen i formen och låt pajskalet vila i kylen ca 15 min.
Fyllning: Riv mandelmassan. Halvera och kärna ur plommonen.
Smält smöret i en kastrull.
Vispa upp ägget och blanda ner riven mandelmassa och smält smör till en kräm.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 5 min.
Fördela plommonen i pajskalet och klicka över mandelkrämen. Toppa med mandelspån och grädda pajen i mitten av ugnen i 25-30 min. Låt pajen svalna helt och ta sedan bort kanten på springformen.
Servera pajen med vaniljsås eller glass.
Photo:
Nurlan Emir