Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sås | ||
0,5 pc. | Gurka | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 tsp | Vit balsamvinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Gräslök - färsk | |
Chips | ||
1 tbsp | Olivolja | |
3 pc. | Bakpotatis | |
1 pc. | Bakplåtspapper | |
1 tsp | Salt | |
Tillbehör | ||
0,5 pc. | Citron | |
50 g | Salladsmix | |
Fish | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
600 g | Koljafile | |
2 dl | Ströbröd | |
1 krm | Salt | |
0,5 tbsp | Smör | |
1 pc. | Ägg | |
0,5 dl | Vetemjöl |
Sätt ugnen på 225 grader.
Chips: Skölj potatisen och skär dem sedan i pommefritesstora bitar. Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt och tillsätt olja och salt. Blanda om ordentligt och fördela pommesfritsen på plåten så att de inte ligger på varandra. Sätt in i ugnen och rosta ca 30 min eller tills de har fått fin färg och känns lite krispiga.
Fish: Skär koljafiléerna i fiskpinnestora bitar. Salta och peppra på båda sidor.
Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll mjöl och ströbröd på varsin flat tallrik. Vänd fiskbitarna först i mjöl sedan i ägget och sist i ströbrödet.
Hetta upp en stekpanna med smör och olja och stek fiskpinnarna på medelhög värme tills dem har fått en fin gyllenbrun stekyta på båda sidor och är helt genomstekta.
Sås: Skölj och tärna gurkan smått. Skölj och finhacka gräslök. Blanda samman med creme fraiche och tillsätt balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj salladen och skär citronen i klyftor.
Servera fish and chipsen med lite salladsblad i tidningspapper och toppa med en klick sås och en citronklyfta. Eller servera direkt på en tallrik.
Näringsvärde: 577 kcal, 37 g protein, 25 g fett, 48 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
2 Koljafilé MSC Fryst 450g Feldts