Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Köttbullar | ||
1 tbsp | Smör | |
1 tsp | Salt | |
1 tsp | Spiskummin | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
500 g | Nötfärs | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
Till servering | ||
300 g | Basmatiris | |
400 g | Broccoli Fryst | |
Het tomatsås | ||
1 pc. | Gul lök | |
1 tbsp | Tomatpuré | |
400 g | Krossade Tomater | |
1 pc. | Köttbuljong | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 pc. | Chilipeppar Röd |
Koka riset eller couscous enligt förpackningens instruktioner.
Köttbullar: Blanda ihop köttfärs, salt, peppar, spiskummin, en pressad vitlöksklyfta och halva burken crème fraiche.
Forma färsen till köttbullar och stek i smör eller olja på medeltemperatur.Ju mindre köttbullar desto kortare stektid.
Tomatsås: Medan biffarna steker klart, skalar och hackar du löken.Skölj och dela chilin på mitten, rulla mellan händerna, skaka ur kärnorna och strimla den.
Tag upp köttbullarna ur pannan och lägg på ett fat så länge. Stek på medelvärme chilin och löken mjuk tillsammans med tomatpurén i stekpannan, tillsätt eventuellt lite mer olja eller smör.Rör om då och då.
När löken och chilin mjuknat,häll på de krossade tomaterna, buljongtärningen, crème fraichen. Låt koka i ca 5 min.
Värm broccolin enligt förpackningens anvisningar.
Lägg ner köttbullarna i den heta såsen och låt allt bli varmt. Servera med riset/couscousen och den nykokta broccolin.
Photo:
Ann Wering
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
2 Krossade Tomater 390g Garant