Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kyckling | ||
1 tbsp | Majsstärkelse | |
3 dl | Vatten | |
0,5 pc. | Ananas Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tsp | Vitvinsvinäger | |
1 krm | Salt | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
0,5 pc. | Gul lök | |
550 g | Strimlad kyckling | |
1 tbsp | Rapsolja | |
3 tbsp | Kycklingfond | |
1 dl | Sweet Chili | |
1 pc. | Röd Paprika | |
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
125 g | Körsbärstomater | |
0,5 pc. | Romansallat |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Kyckling: Skala och klyfta löken. Skölj och skär paprika i bitar och skala och skär ananas i bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kycklingstrimlorna så att de får fin färg. Tillsätt lök, paprika och ananas och stek under omrörning ca 5 min.
Koka ihop vatten, sweet chilisås, kycklingfond, tomatpuré, maizena och vinäger i en liten kastrull. Vispa samman till en slät sås och tillsätt till kycklingfräset. Låt det koka ihop på svag värme ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj och strimla salladen och skölj och halvera tomaterna. Blanda i en skål.
Servera den sötsura kycklingen tillsammans med ris och sallad.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 547 kcal, 36 g protein, 9 g fett, 76 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko