Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 tsp | Salt | |
5 dl | Vatten | |
50 g | Jäst Original Färsk | |
50 g | Smör | |
1 dl | Mellanmjölk | |
2 dl | Grahamsmjöl | |
3 tbsp | Sirap Ljus | |
10 dl | Vetemjöl |
Smält smöret i en kastrull på låg värme. Häll i vattnet och mjölken och värm till fingervarmt (max 37 grader).
Smula ned jästen i en bunke och häll över lite av degvätskan från steg 1, rör om tills jästen löst sig helt och häll sedan över resterande vätska.
Rör ned salt, sirap, grahams- och vetemjöl. Arbeta ihop degen ett par minuter och låt sedan jäsa under kökshandduk i 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper och skär portionsstora rutor i degen. Låt jäsa under kökshandduk 30 minuter och grädda sedan mitt i ugnen 15-20 minuter tills brödet har fin gyllenbrun färg. Låt svalna.
Photo:
Kerstin Eriksson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt