Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kyckling | ||
1 dl | Sesampasta | |
3 tbsp | Kycklingfond | |
500 g | Morötter | |
1 tsp | Salt | |
0,5 pc. | Citron | |
60 g | Salladslök | |
3 tbsp | Olivolja | |
3 dl | Basmatiris | |
700 g | Kycklinglårfile Fryst | |
2 tbsp | Honung Flytande | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
5 dl | Vatten | |
50 g | Smör | |
Tillbehör | ||
65 g | Salladsmix |
Värm ugnen till 175 grader.
Kyckling: Blanda tahini, honung, riven vitlök, rivet citronskal, citronsaft, olja och salt i en stor skål.
Skala och skär morötterna i sneda bitar på längden, ca 5 cm långa. Lägg ner morötterna och kycklinglårfiléer i tahinimarinaden och blanda om.
Koka upp vatten och kycklingfond.
Ta fram en ugnsfast form och fördela okokt ris i botten av formen. Fördela morötter och kyckling över riset och häll över den varma buljongen. Fördela smöret över kycklingen och lägg en citronhalva med snittytan uppåt i formen. Sätt in i ugnen i ca 35 min.
Strimla salladslöken och lägg åt sidan till servering.
Toppa kycklingen med salladslök och pressa över saft från den ugnsrostade citronen. Servera med sallad vid sidan av.
Näringsvärde: 888 kcal, 47 g protein, 42 g fett, 78 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1