Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
0,5 pc. | Purjolök | |
1 tsp | Salt | |
2 tsp | Dragon - torkad | |
600 g | Potatis | |
2 tsp | Timjan - torkad | |
400 g | Morötter | |
2 tbsp | Smör | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Vispgrädde | |
0,5 dl | Olivolja | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 pc. | Citron | |
0,5 pc. | Fänkål Färsk | |
1 kg | Kycklingben Frysta |
Tina kycklingen. Sätt ugnen på 200 grader.
Kyckling: Ta fram en ugnsplåt och lägg kycklingbenen på plåten.
Skölj purjolöken och skär den i 5 cm långa bitar. Skala och grovhacka vitlöken. Skölj och skär fänkål i mindre bitar. Skala morot och potatis och skär i bitar. Lägg alltsammans på plåten tillsammans med kycklingen. Tillsätt olja, dragon, timjan, salt och peppar. Blanda om ordentligt med händerna och gnid in kryddblandningen i kyckling och grönsaker. Klicka över lite smör på kycklingen. Dela citronen och lägg citronhalvorna med snittytan upp på plåten och rosta i ugn ca 30 min.
Ta ut plåten och häll över grädde, rosta ytterligare 10 min. Ta ut plåten och pressa över saften från de grillade citronerna.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 557 kcal, 32 g protein, 31 g fett, 34 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria