Skip to main content
Louise spätta med kantareller och lingon
Louise Johansson

Louise spätta med kantareller och lingon

30 minEasy
527,20 kr
4 portions 83,52 kr per portion
Vår gästkock Louise Johansson bjuder på den här lättlagade och underbart goda fiskrätten i matkassen. En riktig festmåltid mitt i veckan! Tips! Tina fisken i kylen över natten om du köper fryst spätta.

Rödspätta
2 tbspSmör
1 krmSvartpeppar Malen
150 gFärska champinjoner
600 gRödspättafile
3 tbspPepparrot Färsk
1 pc.Gul lök
100 gLingon Fryst
1 krmSalt
150 gKantareller
1 tbspVitvinsvinäger
2 dlVispgrädde
0,5 pc.Dill - färsk
2 tbspRapsolja
Tillbehör
650 gPotatis Fast
1 krmSalt
Instructions
1

Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten.

2

Rödspätta: Salta fiskfiléerna och lägg på ett fat.

3

Skala och finhacka löken. Skiva champinjonerna och stek dem tillsammans med kantarellerna i olja tills vätskan dunstar, tillsätt sedan smör och lök och stek i ytterligare 2 minuter tills de är gyllene. Tillsätt grädde och vinäger och sjud på medelvärme utan lock tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.

4

Torka av överflödig vätska från fisken och lägg ovanpå svampsåsen. Lägg på ett lock och ånga klart fisken, det tar cirka 4 minuter.

5

Skala och riv pepparrot och skölj och finhacka dill.

Strö lingon, dill och pepparrot över fisken och servera tillsammans med kokt eller pressad potatis i en skål vid sidan om.

Näringsvärde: 596 kcal, 38 g protein, 32 g fett, 36 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell