Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Rödspätta | ||
2 tbsp | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
150 g | Färska champinjoner | |
600 g | Rödspättafile | |
3 tbsp | Pepparrot Färsk | |
1 pc. | Gul lök | |
100 g | Lingon Fryst | |
1 krm | Salt | |
150 g | Kantareller | |
1 tbsp | Vitvinsvinäger | |
2 dl | Vispgrädde | |
0,5 pc. | Dill - färsk | |
2 tbsp | Rapsolja | |
Tillbehör | ||
650 g | Potatis Fast | |
1 krm | Salt |
Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten.
Rödspätta: Salta fiskfiléerna och lägg på ett fat.
Skala och finhacka löken. Skiva champinjonerna och stek dem tillsammans med kantarellerna i olja tills vätskan dunstar, tillsätt sedan smör och lök och stek i ytterligare 2 minuter tills de är gyllene. Tillsätt grädde och vinäger och sjud på medelvärme utan lock tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
Torka av överflödig vätska från fisken och lägg ovanpå svampsåsen. Lägg på ett lock och ånga klart fisken, det tar cirka 4 minuter.
Skala och riv pepparrot och skölj och finhacka dill.
Strö lingon, dill och pepparrot över fisken och servera tillsammans med kokt eller pressad potatis i en skål vid sidan om.
Näringsvärde: 596 kcal, 38 g protein, 32 g fett, 36 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko