Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Köttbullar | ||
0,5 tsp | Kinesisk soja | |
1,5 dl | Persilja - färsk | |
1 dl | Havrebaserad matlagning | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Vegetarisk Färs | |
1,5 pc. | Gul lök | |
1 tbsp | Margarin Veganskt | |
Gräddsås | ||
0,5 tsp | Dijonsenap | |
0,5 tsp | Kinesisk soja | |
0,5 krm | Salt | |
250 g | Växtbaserad Visp | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
0,25 pc. | Grönsaksbuljong |
Finhacka löken och stek i växtbaserat icke-smör tills den är mjuk och har fin stekyta, cirka 15 minuter.
Lägg färsen i en bunke och tillsätt den stekta löken, persilja, växtbaserad icke- grädde, sojasås och svartpeppar. Blanda till en smet, smaka av och justera om det behövs.
Forma smeten till bollar. Stek i rikligt med icke-smör på medelhög värme i en stekpanna tills de har fin stekyta, cirka 5 minuter.
Gräddsås: Koka upp växtbaserad icke-grädde med sojasås och grönsaksbuljong. Sänk värmen och låt såsen småputtra i 8–10 minuter. Smaka av med dijonsenap och peppar.
Klimatavtryck per portion: 0,33 kg CO 2 e Näringsinnehåll per portion Energi (kcal): 679 Protein (g): 27,2 Fett (g): 33,0 Varav mättat fett (g): 18,0 Kolhydrater (g): 60,1 Fiber (g): 15,3
Närings- och klimatberäkningar är gjorda i programmet Dietist Net. Näringsdatan är hämtad från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas och klimatdatan är från RISE och CarbonCloud.
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt