Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Pajdeg | ||
125 g | Smör | |
3 dl | Vetemjöl | |
2 tbsp | Vatten | |
Äggstanning | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
4 pc. | Ägg | |
3 dl | Mellanmjölk | |
0,5 tsp | Salt | |
Fyllning | ||
0,5 pc. | Gul lök | |
100 g | Kalamataoliver | |
150 g | Brieost | |
250 g | Fryst Bladspenat | |
1 tbsp | Smör | |
80 g | Salami Delikatess | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
125 g | Körsbärstomater | |
0,5 tsp | Salt | |
Sallad | ||
0,5 pc. | Gurka | |
125 g | Körsbärstomater | |
0,5 pc. | Isbergssallat |
Sätt ugnen på 225 grader.
Pajdeg: Blanda ihop mjöl, smör och vatten i en bunke. Platta ut degen i en pajform högt upp på kanterna, lägg gärna bakplåtspapper i botten av formen. Ställ i frysen ca 5 min innan du förgräddar den i 10 min. Sänk sedan ugnstemperaturen till 175 grader när pajskalet är färdiggräddat.
Fyllning: Skala och finhacka löken. Hetta upp smör i en kastrull. Krama vätskan ur spenaten och fräs spenat och lök några minuter. Krydda med salt och svartpeppar.
Skölj och halvera cocktailtomaterna. Skär brieosten i skivor. Lägg spenatblandning, salamiskivor, brieost och oliver i de förgräddade pajskalet. Toppa med cocktailtomaterna.
Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke och häll i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen tills äggstanningen har stelnat, ca 30- 40 min.
Sallad: Skölj och stimla sallad, skölj och tärna gurkan och skölj och halvera tomaterna. Lägg alla
Photo:
Sanna Livijin Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Salami Milano Skivad 80g Garant