Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Pasta | ||
400 g | Spaghetti | |
0,5 tbsp | Smör | |
1 tbsp | Salt | |
1 tsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
100 g | Mozzarellaost | |
25 g | Grana Padano | |
Arrabiatasås | ||
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Basilika - färsk | |
3,5 clove | Vitlök Vanlig | |
2 pc. | Gul lök | |
800 g | Körsbärstomater Konserverade | |
0,5 pc. | Grönsaksbuljong | |
0,5 krm | Chiliflakes | |
1 tbsp | Olivolja |
Arrabiatasås: Finhacka 1 vitlöksklyfta. Fräs den med lök i olivolja på medelvärme i en panna tills löken mjuknar, cirka 2 min. Det får inte brännas. Tillsätt de konserverade cocktailtomaterna, grönsaksbuljong och pressa i 3 vitlöksklyftor. Rör om och låt puttra. Rör ner finhackad basilika och låt koka ihop. Salta och smaka av med chiliflakes efter smak och tycke.
Pasta: Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt lite olivolja och låt koka tills den är al dente. Häll av vattnet, tillsätt en klick smör och en nypa svartpeppar.
Montering: Lägg lite tomatsås i botten på en tallrik. Snurra upp en portion pasta med en tång. Sätt ner snurran av pasta i mitten av tomatsåsen och dra upp tången så att pastan håller sig på plats. Fördela mozzarellan jämt över varje portion. Toppa med mer arrabiatasås och riv över grana padano.
Näringsvärde: 583 kcal, 24 g protein, 17 g fett, 79 g kolhydrater.
Photo:
Frida Wismar
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Mozzarella 125g Michelangelo
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria