Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
250 g | Morötter | |
700 g | Potatis | |
1 tbsp | Smör | |
1 krm | Salt | |
Köttfärsgryta | ||
0,5 tsp | Honung Flytande | |
500 g | Nötfärs | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Gul lök | |
150 g | Blandsvamp | |
2 dl | Vatten | |
1 krm | Salt | |
2 tbsp | Kalvfond Buljong | |
1,5 tbsp | Rödvinsvinäger | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 clove | Vitlök Vanlig |
Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten tills den är mjuk.
Skala morötterna och skär i stavar. Förbered en liten kastrull med varmt vatten på spisen.
Köttfärsgryta: Skala och finhacka lök och vitlök. Grovhacka svampen.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen tills den är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök och svamp och stek ytterligare 3-4 min. Tillsätt rödvinsvinäger, köttfond, vatten, creme fraiche och honung och låt puttra på svag värme i 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Koka morotsstavarna i ca 4-5 min. Sila av vattnet och tillsätt en klick smör och lite salt. Håll varmt i kastrullen.
Sila av potatisvattnet och pressa potatisen med en potatispress.
Servera köttfärsgrytan med pressad potatis och smörslungade morötter.
Näringsvärde: 507 kcal. 31 g protein, 25 g fett, 38 g kolhydrater.
Photo:
Sofia Törnqvist
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria