Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
1 tbsp | Rårörda Lingon | |
400 g | Vitkål | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Vit balsamvinäger | |
Pannkakssmet | ||
1 tbsp | Smör | |
5 pc. | Ägg | |
1 tsp | Salt | |
8 dl | Mellanmjölk | |
4,5 dl | Vetemjöl | |
Fyllning | ||
2 tbsp | Rapsolja | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
300 g | Potatis Fast | |
300 g | Vanliga morötter | |
0,5 pc. | Rotselleri | |
0,5 pc. | Purjolök |
Sätt ugnen på 225 grader.
Pannkakssmet: Vispa samman ägg med lite av mjölken i en bunke. Tillsätt mjölet och vispa ihop till en slät smet. Häll i resten av mjölken och saltet och blanda. Låt smeten vila under tiden som du förbereder och rostar rotfrukter.
Fyllning: Skala rotfrukterna och skär dem i små bitar. Strimla purjolöken grovt och skölj ordentligt. Lägg allt i en mindre långpanna eller ugnsfast form och blanda runt med oljan. Krydda med salt och peppar efter smak och rosta i mitten av ugnen i 15 minuter. Lägg i en klick smör och rör runt så att hela formen eller pannan blir smord.
Ringla över pannkakssmeten och sätt tillbaka i mitten av ugnen. Grädda tills pannkakan har fått fin färg, det tar cirka 30 minuter.
Tillbehör: Skölj och skiva vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Blanda i en skål med olja, balsamvinäger och lite salt.
Servera pannkakan varm med vitkålssallad och rårörda lingon.
Näringsvärde: Kcal: 790 Fett: 34 g Protein: 32 g Kolhydrater: 86 g
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria