Skip to main content
Kladdkaka med sötpotatis
Kokbok

Kladdkaka med sötpotatis

45 minEasy
220,75 kr
10 portions 9,86 kr per portion
Kaka med härligt kladdig fudgekonsistens och djup, rik chokladsmak som riktigt får det att vattnas i munnen. Toppa gärna kladdkakan med blåbär, hallon eller jordgubbar. Fler recept: Vegansk kladdkaka (laktosfri), Mjölkfri kladdkaka, Gluten o laktosfri kladdkaka. Kakan är allra godast kylskåpskall, eller dagen efter.

0,75 dlKakao
150 gMandelmjöl, (3 dl)
500 gSötpotatis
14 pc.Dadlar Färska
1 krmSalt
3 tbspLönnsirap
Instructions
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Baka sötpotatisen i mikron i 10–15 minuter tills de är mjuka. Skala dem och lägg fruktköttet i en mixer tillsammans med dadlarna. Om dadlarna är lite torra kan de behöva blötläggas i 10 minuter. Mixa till en någorlunda jämn smet.

3

Blanda övriga ingredienser i en skål, och rör i sötpotatissmeten. Bred ut smeten i en rund form, cirka 20 cm i diameter. Grädda kakan i 20 minuter i mitten av ugnen, ta ut och låt svalna i minst 10 minuter.

4

Servera den med något milt till, som en klick yoghurt. Smaka av turkisk yoghurt med lite flytande honung och toppa gärna med blåbär, florsocker eller kokosflingor

Näring per bit 191 kalorier, 6 g fett, 34 g kolhydrater, 5 g fiber, 20 g socker, 4 g protein

Photo:

Rickard Rönnerstam