Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
0,75 dl | Kakao | |
150 g | Mandelmjöl, (3 dl) | |
500 g | Sötpotatis | |
14 pc. | Dadlar Färska | |
1 krm | Salt | |
3 tbsp | Lönnsirap |
Sätt ugnen på 175 grader.
Baka sötpotatisen i mikron i 10–15 minuter tills de är mjuka. Skala dem och lägg fruktköttet i en mixer tillsammans med dadlarna. Om dadlarna är lite torra kan de behöva blötläggas i 10 minuter. Mixa till en någorlunda jämn smet.
Blanda övriga ingredienser i en skål, och rör i sötpotatissmeten. Bred ut smeten i en rund form, cirka 20 cm i diameter. Grädda kakan i 20 minuter i mitten av ugnen, ta ut och låt svalna i minst 10 minuter.
Servera den med något milt till, som en klick yoghurt. Smaka av turkisk yoghurt med lite flytande honung och toppa gärna med blåbär, florsocker eller kokosflingor
Näring per bit 191 kalorier, 6 g fett, 34 g kolhydrater, 5 g fiber, 20 g socker, 4 g protein
Photo:
Rickard Rönnerstam
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt