Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Torsk | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Torskfilé | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
2 dl | Panko | |
0,5 tbsp | Smör | |
1 dl | Vetemjöl | |
1 krm | Salt | |
2 pc. | Ägg | |
Tillbehör | ||
300 g | Blomkål Färsk | |
700 g | Potatis Fast | |
Äggsås | ||
4 pc. | Ägg | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
20 g | Ansjovisfiléer | |
1 tbsp | Kaviar Naturell | |
1 dl | Majonnäs | |
1 pc. | Rödlök | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Salt |
Sätt ugnen på 100 grader.
Tillbehör: Skala och koka potatisen. Skölj och dela blomkålen i mindre buketter och tillsätt till potatisen när det återstår 5 min av koktiden.
Äggsås: Koka äggen hårdkokta. Ca 8-10 min.
Torsk: Dela torskfiléerna i fiskpinnestora bitar. Salta och peppra på båda sidor.
Vispa upp äggen i en djup tallrik och häll ströbröd och mjöl på varsin flat tallrik. Vänd torskfiléerna först i mjölet, sedan i äggen och sist i ströbrödet. Lägg alla filéerna på en ren skärbräda.
Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek filéerna ca 2-3 min på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem i en ugnsfast form och förvara dem i ugnen till servering.
Äggsås: Skala och grovhacka ägg och rödlök. Finhacka ansjovisen. Blanda tillsammans med creme fraiche, majonnäs och kaviar i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Servera den panerade fisken med kokt potatis, blomkål och äggsås.
Näringsvärde: 809 kcal, 45 g protein, 53 g fett, 36 g kolhydrater.
Photo:
Lisa Löwenborg
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Torskfilé Fryst MSC 600g Feldt's
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt