Skip to main content
Gustavs panerade torsk med kall äggsås, kokt potatis och blomkål
Gustav Trägårdh

Gustavs panerade torsk med kall äggsås, kokt potatis och blomkål

40 minMedium
364,70 kr
4 portions 51,34 kr per portion
Den här rätten, signerad gästkocken Gustav Trägårdh, gjorde succé vid provlagningen. Hoppas att den gör succé även på ditt middagsbord.

Torsk
1 krmSvartpeppar Malen
600 gTorskfilé
0,5 tbspOlivolja
2 dlPanko
0,5 tbspSmör
1 dlVetemjöl
1 krmSalt
2 pc.Ägg
Tillbehör
300 gBlomkål Färsk
700 gPotatis Fast
Äggsås
4 pc.Ägg
1 krmSvartpeppar Malen
20 gAnsjovisfiléer
1 tbspKaviar Naturell
1 dlMajonnäs
1 pc.Rödlök
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSalt
Instructions
1

Sätt ugnen på 100 grader.

2

Tillbehör: Skala och koka potatisen. Skölj och dela blomkålen i mindre buketter och tillsätt till potatisen när det återstår 5 min av koktiden.

3

Äggsås: Koka äggen hårdkokta. Ca 8-10 min.

4

Torsk: Dela torskfiléerna i fiskpinnestora bitar. Salta och peppra på båda sidor.

5

Vispa upp äggen i en djup tallrik och häll ströbröd och mjöl på varsin flat tallrik. Vänd torskfiléerna först i mjölet, sedan i äggen och sist i ströbrödet. Lägg alla filéerna på en ren skärbräda.

6

Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek filéerna ca 2-3 min på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem i en ugnsfast form och förvara dem i ugnen till servering.

7

Äggsås: Skala och grovhacka ägg och rödlök. Finhacka ansjovisen. Blanda tillsammans med creme fraiche, majonnäs och kaviar i en skål. Smaka av med salt och peppar.

Servera den panerade fisken med kokt potatis, blomkål och äggsås.

Näringsvärde: 809 kcal, 45 g protein, 53 g fett, 36 g kolhydrater.

Photo:

Lisa Löwenborg