Skip to main content
Bön- & rosmarinbiffar med yoghurtsås och bulgur

Bön- & rosmarinbiffar med yoghurtsås och bulgur

40 minEasy
222,20 kr
4 portions 20,88 kr per portion
Bön- & rosmarinbiffar med yoghurtsås och bulgur

Till servering
0,5 pc.Isbergssallat
250 gBulgur
0,5 pc.Gurka
Yoghurtsås
1,5 tspHonung Flytande
2 dlYoghurt för Matlagning
1 cloveVitlök Vanlig
0,25 pc.Persilja - färsk
Bön- & rosmarinbiffar
40 gRiven Parmesanost
4 tbspStröbröd
700 gVita Bönor
0,25 pc.Persilja
1 pc.Vanliga morötter
1 pc.Schalottenlök
1 tspSalt
1 tspRosmarin - torkad
1 tbspOlivolja
Instructions
1

Koka bulgur enligt förpackningens anvisningar.

2

Bönbiffar: Häll av bönorna i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten. Låt stå så länge.

3

Koka upp 2 dl vatten i en liten kastrull.

4

Skala moroten, och skär den i mindre bitar. Skala löken och hacka den grovt. Hacka persiljan och lägg åt sidan så länge.

5

Koka morötter och lök tillsammans med rosmarin, tills grönsakerna mjuknat.

6

Häll ner de kokta morötterna, löken och vattnet i en bunke. Lägg även ner de avrunna bönorna och mixa allt lite grovt med en handmixer, eller mosa med en gaffel. Tillsätt olivolja, parmesan, den hackade persiljan och 4 msk ströbröd och rör om.

7

Häll upp ca 1 dl ströbröd på ett fat. Forma bönröran till små biffar med t e x en matsked och vänd dem i ströbrödet.

8

Värm en stekpanna med olja och stek biffarna i omgångar, några minuter på varje sida.

9

Yoghurtsås: Rör ihop yoghurt, honung, pressad vitlök och hackad persilja. Smaka av med salt och peppar

10

Sallad: Skölj och strimla isbergssalladen. Skölj och skiva gurkan. Blanda alla grönsaker i en stor skål och smaksätt med olja, vinäger, salt och peppar.

Servera bönbiffarna med yoghurtsås och nykokt bulgur.