Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Potatismos | ||
700 g | Potatis Mjölig | |
1 dl | Mellanmjölk | |
75 g | Smör | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
0,5 pc. | Dill - färsk | |
1 krm | Salt | |
250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
Laxbiffar | ||
1 pc. | Ägg | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 tbsp | Smör | |
1 tsp | Vitvinsvinäger | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
600 g | Färsk laxfilé | |
0,5 pc. | Gul lök | |
0,5 pc. | Dill - färsk | |
1 tsp | Salt |
Potatismos: Skala potatisen och koka i saltat vatten.
Laxbiffar: Skär laxen i mindre bitar. Skala och dela lök och vitlök i mindre bitar. Lägg lax, lök, dill, ägg, vinäger, salt och peppar i en matberedare och mixa till en färs. Forma 8 laxbiffar med vattensköljda händer och lägg på en ren skärbräda.
Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek laxbiffarna ca 2-3 min på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen och låt de bli klara i pannan.
Potatismos: Sila av potatisvattnet och pressa potatisen genom en potatispress. Tillsätt smör och mjölk och vispa ihop på låg värme på spisen. Krydda med salt och peppar efter smak.
Tillbehör: Värm ärtorna i en kastrull på spisen. Sila av vattnet och häll upp ärtorna i en skål. Strö över lite salt.
Servera laxbiffarna med potatismos, gröna ärtor och en dillvippa.
Näringsvärde: 658 kcal, 38 g protein, 39 g fett, 37 g kolhydrater.
Photo:
Lisa Löwenborg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko